Det beror på. Återigen kommer ditt företags IT-avdelning att låta dig veta deras policy för anslutning direkt till deras företagsnätverk. Vanligtvis använder du VPN-klienten inbyggd i enhetens operativsystem för det.

10 bästa VPN-tjänster för Sverige 2022 – Skydda din integritet

Men så här är det: Det är upp till hur mycket du litar på din bärare, var du befinner dig i världen, och hur säker du vill vara. I USA kan transportörerna (trots nätneutralitet) i allmänhet åberopas för att tillhandahålla en säker anslutning från telefonen till deras nätverk.

Med detta sagt, är det möjligt att äventyra trådlös telefontjänst med en man-in-the-middle attack. Denna situation uppstår när en illvillig aktör placerar en enhet som är utformad för att förvirra telefonen och orsaka telefonen att ansluta till vad den tycker är telefonnätet, men i själva verket är det en enhet avsedd för spioneri med en test: bästa vpn-tjänsterna för att surfa anonymt.

Utanför USA beror det på vilket land du är i. Om du verkligen är orolig för säkerheten, helt enkelt undvika att föra några enheter i en främmande nation som du tänker använda efter din resa. Dessa anordningar kan äventyras i landet eller vid tullinspektioner på VPNS.se.

På samma sätt, om du ansluter via en nations lokala bärare, kan att transportören avlyssna din trafik, särskilt om du är en icke-infödd i den nationen. I den situationen, om du måste ansluta tillbaka till program och tjänster hemma, med hjälp av en VPN är bokstavligen det minsta du kan göra. Tänk också på att om du använder telefonens hotspot för att ansluta datorn till Internet, vill du använda en VPN på din dator också.

Slutligen är det värt att påminna dig, som vi täckte tidigare i denna guide, att vissa länder anser VPN-användning olagligt. Om du planerar att resa, se till att forska lokala lagar uttömmande.