När vi vet vad en smart TV är, och vi är intresserade av att köpa en TV med det här alternativet, är det värt att titta närmare på de funktioner som den erbjuder. Med internet på TV kan vi använda sociala nätverkssajter (Facebook, Twitter), surfa på Internet, kolla e-post, videochatt (Skype), titta på filmer och program på begäran, spela enkla spel, kontrollera ditt bankkonto och använda många andra alternativ. Det beror helt på vilket märke av TV vi köper, eftersom varje tillverkare erbjuder lite olika tjänster.

Andra intressanta alternativ som finns på vissa smarta TV-modeller är röststyrning, en-eller tvåhandsgester och även med en tablett eller smartphone. Varje TV kan traditionellt startas och styras med motsvarande fjärrkontroll (mycket funktionella QWERTY-tangentbords Fjärrkontroller finns också på marknaden, vilket gör det lättare att använda nternet). Dessutom kan du ansluta din smarta TV till våra andra enheter och visa innehållet som på en mycket stor skärm. Vi kan också dela upp vår TV-skärm i flera fönster och titta på flera kanaler samtidigt, och när vi startar rekommendationerna funktionen, en enhet baserad på vad vi har sett tidigare kan föreslå program som bör intressera oss.
När det gäller smart TV-appar kommer nästan alla modeller att ha en speciell app för Fmovies, Facebook, Twitter, Ipli, VOD, iplex.pl eller en annan typ av spelare för filmer och shower. Dessutom utvecklas de smarta TV-applikationsdatabaserna ständigt. I menyn hittar vi en programflik som vi kan ladda ner och sedan prova tillgängliga tjänster, till exempel spel, informationssajter, webbläsare eller multimediaapplikationer, till exempel internetradio eller streamingtjänster.